Blog

Uvažujete o predĺžení vlasov? Toto sú 4 postrehy, ako predísť „faux-pas"

10. december 2015

U nás je to novým trendom, ktorému podľahla už nejedna Slovenka. Budete medzi nimi aj vy? Tu sú užitočné rady od vlasových expertov, aby vaša nová frizúra nedopadla ako „faux-pas“.

1. NEPODĽAHNITE PRVEJ MOŽNOSTI, KTORÁ PRÍDE POD RUKU

Nie každá má husté vlasy od prírody, avšak výberom vhodnej metódy a vlasového materiálu to môže byť už dnes inak. Nie je nič horšie ako vidieť na ulici ženu, na ktorej aj z päťdesiatich metrov vidieť, že vlasy nie sú jej. Neskúsené salóny a kaderníčky vám jednoducho nadpoja vlasy a bez finálnej úpravy vás pošlú domov. Namiesto očarujúceho výsledku tak potom vzniká výsledok opačný – priam odstrašujúci.

Na niektorých veciach sa skrátka neoplatí šetriť, v prípade predlžovania vlasov to platí obzvlášť. Často sa totiž stáva, že ženy si po predĺžení na vlasy nedajú siahnuť. Chcú ich mať čo najdlhšie. Tým si však škodia, pretože cieľom nadpájania je hustá, no prirodzene pôsobiaca „hriva“.

2. BIZARNÉ PRVENSTVO

Slovenky majú v predlžovaní vlasov tiež aj jedno, nie príliš lichotivé prvenstvo. V ostatných krajinách Európy je zvykom po približne štyroch mesiacoch posúvať spoje, a tým aj meniť vlasy. Staré, nadpojené vlasy putujú do koša. U nás si ženy zvyčajne dávajú posúvať spoje so starými vlasmi. Po celodennom utrpení, keď sa na predĺžených vlasoch vytvoria nové spoje, odchádzajú spokojné domov.

3. KEDY RADŠEJ NIE?

Pokiaľ chcete, aby predĺženie dopadlo úspešne a so želaným efektom, treba sa objektívne pozrieť aj na podmienky, ktoré by ste mali spĺňať. Predĺžiť vlasy by si mal iba človek, ktorý netrpí vlasovými alebo kožnými poruchami, nepodstúpil chemoterapiu alebo neužíva príliš silné lieky.

4. ŽIVÝ VERZUS SYNTETICKÝ

Syntetický vlas je vyrobený zo silonu a laik vizuálny rozdiel nepostrehne. Ak už však príde na rad tepelná úprava, veľmi ľahko odhalí skutočný pôvod predĺžených vlasov – jednoducho sa spália. Čo sa týka prírodných vlasov, tiež nie sú všetky rovnaké. Medzi najkvalitnejšie prírodné vlasy patria európske REMY vlasy. Netreba sa o ne nijako špeciálne starať, pôsobia prirodzene.

Aký záver z toho plynie? Treba vedieť, ako rozoznať kvalitný produkt a zároveň sa nenechať nalákať na ponuky, ktorými si nebudete istá – v prípade predlžovania vlasov sa jedná o skutočne značný zásah do vizáže, ktorý by nemal byť podceňovaný.


Na našej webovej stránke používame rôzne súbory cookies za účelom zabezpečenia jej ľahšieho používania a vyhodnocovania. Viac o používaných súboroch cookies a možnostiach ich deaktivácie sa dozviete v obchodných podmienkach