Blog

3 dôležité rady ako sa správne starať o clip in vlasy

9. december 2015

Často sa stáva, že ženy nie sú spokojné so stavom alebo trvácnosťou svojich umelých vlasov a dávajú to za vinu produktu alebo svojmu kaderníkovi. Skutočnosť je taká, že správnou starostlivosťou dokážete ich životnosť výrazne ovplyvniť. V nasledujúcom článku vám prezradíme zopár užitočných rád, ako predísť ich devastácii a zachovať ich v najlepšom stave.

NEPODCEŇUJTE UMÝVANIE

Pravidlo číslo jedna - umývajte ich rovnako často, ako svoje vlastné. Odborníci sa zhodujú na tom, že pri každodennom používaní je vhodné umyť ich raz za 2-3 dni, avšak nie denne. To im neprospieva rovnako, ako tým pravým. Môže sa totiž stať, že pokožka bude mať pocit prílišného vyschnutia a bude sa chcieť chrániť vypúšťaním väčšieho množstva olejov.

O clip in vlasy je vhodné starať sa aj po umytí, avšak treba vedieť čo a ako. Dávajte si pozor na používanie kondicionéru, nie je totiž dobré ho používať po celej dĺžke, ale len na končeky vlasov. Pravidlom pri umývaní clip in vlasov je, aby ste sa rukami pohybovali v smere rastu vlasov nadol, nie krúživými alebo inými pohybmi. Taktiež ich radšej nefénujte, pretože clip in vlasy reagujú na horúci vzduch inak ako vaše vlastné.

Na suché vlasy aj na vlasové spoje pôsobí blahodarne napríklad olivový olej, ktorý sa veľmi dobre vstrebáva. Stačí použiť pár kvapiek, rozotrieť na ruky a naniesť na končeky.

LIEK NA MASTNÉ VLASY? STUDENÁ VODA!

Ak máte problém s prílišným mastením vlasov, alebo ho jednoducho chcete zredukovať, najjednoduchším spôsobom dostupným každému je umyť ich pod studenou vodou. Tým uzatvoríte vlasové vačky produkujúce maz a navyše nebudete mať problém pri rozčesávaní, ako to býva v prípade umývania horúcou vodou.

Samozrejme, ak nosíte vlasy rozpustené a počas dňa často prichádzajú do kontaktu s vašimi rukami, studená voda problém s prílišným mastením úplne nevyrieši. Zvyčajne sa potom stav vašich vlastných vlasov odzrkadlí aj na vašich clip in vlasoch. Preto je dôležité dbať na viaceré faktory, ktoré tento proces spôsobujú.

NEHRAJTE SA S VLASMI - VYDRŽIA DLHŠIE

Dámy majú niekedy s týmto problém a často sa aj podvedome hrajú so svojimi vlasmi. To však pre ich udržiavanie nie je celkom prospešné.

Keď si uvedomíte, s čím všetkým prichádzajú vaše ruky do kontaktu počas dňa, tak predstava zachytených mikročastíc jedla, či baktérii z verejnej dopravy vás možno donútia dávať si na to väčší pozor. Pretože pokiaľ si často prehrabávate vlasy, všetko z vašich rúk sa do nich dostáva, a aj tam ostáva.

Mnoho žien si veľakrát ani neuvedomuje, ako často si vlasy v skutočnosti chytá a prehrabáva. Keď si robíte make-up alebo pripravujete jedlo, dbajte na to, aby ste mali vlasy vypnuté v cope a po skončení si dôkladne umyte ruky.

Pokiaľ obmedzíte chytanie a manipulovanie s vlasmi, vaše vlastné a aj clip in vlasy ostanú zdravé a krásne podstatne dlhšie.


Na našej webovej stránke používame rôzne súbory cookies za účelom zabezpečenia jej ľahšieho používania a vyhodnocovania. Viac o používaných súboroch cookies a možnostiach ich deaktivácie sa dozviete v obchodných podmienkach